Суспільство
19 лютого 2018
Синоптики попереджають про люті морози уночі
Уночі проти 20 лютого в Україні очікуються морози.
news-image

Уночі проти 20 лютого в Україні очікуються морози до -15 градусів. Найхолодніша температура прогнозується на заході країни, дещо тепліше про також морозяно, буде в центрі та на сході.

Зокрема, про це повідомляє відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!».

Найближчої ночі стовпчики термометрів опустяться до -6 – -12 градусів, на Заході – до -9 – -15 градусів. У столицю ж також затікає холодяка – вночі тут очікується до -6 – -9 градусів. І на півдні вночі буде холодно. Опади є малоймовірними. На дорогах – слизько, – зазначає вона.

За інформацією Українського гідрометцентру, уночі проти 20 лютого найхолодніша температура буде на Буковині, Вінниччині, Хмельниччині, Тернопільщині, Рівненщині та на Волині – тут прогнозується до 11 – 13 градусів морозу. Крім того, у Карпатах морози можуть сягати -10 – -15 градусів.

Дещо тепліше, проте так само морозяно, буде на Чернігівщині – -8 – -10 градусів та на Прикарпатті з Львівщиною – тут очікується до 12 градусів нижче нуля, а на Закарпатті, Житомирщині, Черкащині, Кіровоградщині, Сумщині – до 9 градусів морозу.

До -8 градусів температура опуститься на Київщині, Полтавщині, Харківщині, а на Донеччині, Дніпропетровщині, Донеччині, Луганщині, Херсонщині, Миколаївщині та на Запоріжжі очікується до 7 градусів морозу.

Найтепліше ж уночі проти 20 литопада буде на Одещині (-4 – -6 градусів) і у Криму (-3 – -5 градусів).