Україна
8 лютого 2015
Прокурор вимагає заарештувати журналіста, який закликав до бойкоту мобілізації
В Івано-Франківському суді проходить засідання по обранню запобіжного заходу журналісту Руслану Коцабе
news-image

В Івано-Франківському міському суді проходить засідання по обранню запобіжного заходу журналісту Руслану Коцабі, закликав до бойкоту мобілізації, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на місцеве видання Фіртка.

"Прокурор через тяжкість злочинів та інформації про те, що Коцаба має намір виїхати на територію ДНР і ЛНР, просить запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - сказано в повідомленні.

Коцаба заявив в ході судового засідання, що не визнає себе винним у державній зраді і просить залишити його під домашній арешт. За його словами, він готовий бути мобілізованим лише тоді, коли буде оголошено воєнний стан.

Напередодні дружина журналіста повідомила, що він затриманий СБУ за підозрою в державній зраді. По закінченню 36 годин суд ухвалить рішення про міру запобіжного заходу.

У свою чергу, радник голови СБУ Маркіян Лубківський прокоментував затримання журналіста так:

"Враховуючи, що в діях Р. Коцаби є ознаки злочину, передбаченого ч. 1 статті 111 і ч. 1 статті 114 КК України, йому оголошено про підозру".
Читайте також: Скандальному журналісту, який закликав людей відмовитися від мобілізації, інкримінують держзраду

За його словами, при затриманні у Коцаби вилучені матеріали, які можуть вказувати на вчинення злочинів, передбачених наведеними вище статтями Кримінального кодексу України.

В середині січня Руслан Коцаба опублікував відеоролик, в якому заявив, що відмовляється від мобілізації.