Постачання антрациту зі США посилили зв'язки України з Трампом – Reuters
Перша партія американського антрациту прибула в Україну у вересні 2017 року.
news-image

Угода про імпорт антрацитового вугілля зі США в Україну була не тільки комерційно успішною, але й політично вигідною обом сторонам. Про це 19 лютого агентство Reuters повідомило з посиланням на учасника угоди та інсайдерів в енергетичній галузі, передає «Є!».

Видання нагадує, що можливість постачань 20 червня 2017 року на зустрічі у Вашингтоні обговорювали президент України Петро Порошенко та глава Білого дому Дональд Трамп. Представник українського уряду на умовах анонімності зазначив, що переговори були "стрижневим моментом і важливим етапом" поліпшення відносин між США та Україною.

У публікації зазначають, що для американського лідера було важливо надати замовлення штату Пенсильванія, де вугільні компанії переживають спад через перехід у країні на газ і поновлювану енергетику. Цей регіон підтримав Трампа на президентських виборах 2016 року.

Українській стороні ця угода допомогла продемонструвати свою користь для Білого дому на тлі конфлікту з РФ й одержати нове джерело вугілля замість заблокованих постачань з окупованих територій Донбасу.