Світ
20 лютого 2018
ЄС ушанував четверту річницю Революції Гідності в Україні і загиблих на Майдані
ЄС неухильно відданий у своїй підтримці реформ в Україні, суверенітету та територіальної цілісності держави.
news-image
Події на Майдані у 2014 році засвідчили невідворотність європейських реформ в Україні. Про це пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявила речник Європейського Союзу Майя Косьянчич.

"Сьогодні, у четверту річницю, ми вшановуємо пам'ять тих, хто загинув на Майдані. Люди на Майдані та по всій країні заявили про їхнє бажання розбудувати справедливу і відкриту для своїх громадян Україну", - сказала вона.

Як зазначили в ЄС, українці виступили за Україну, де дотримуються принципи верховенства права, демократії та прав людини: "Чотири роки потому Україна та її народ підтвердили відданість реформуванню своєї країни та захисту її суверенітету".

Водночас, як вважають у ЄС, нині держава потребує подальших незворотних реформ.

"При цьому саме Угода про асоціацію Україна-ЄС набула такої важливості", - відзначила Косьянчич.

Наголошується, що саме асоціація є дорожньою картою на шляху України до наближення з Євросоюзом.

"Немає жодних виправдань для затягування імплементації Угоди про асоціацію. Це має бути зроблено швидко та у повному обсязі. Ця відповідальність лежить на українському керівництві та народних депутатах Верховної Ради", - зазначили в ЄС.

У Спільноті також вказали на необхідність досягнення швидкого прогресу в розслідуванні загибелі людей на Майдані та притягненні винних за це до відповідальності.

Як запевняється, ЄС неухильно відданий у своїй підтримці реформ в Україні, суверенітету та територіальної цілісності держави.

Сьогодні в Україні - День Героїв Небесної Сотні. Він відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".

Небесною Сотнею називають загиблих у Києві під час подій Революції Гідності у грудні 2013-го - лютому 2014 року. Тоді загинули 98 людей. Всього загиблими під час Революції Гідності вважаються 108 осіб.

Читайте також:У столиці уздовж алеї Героїв Небесної Сотні люди на деревах розвішують паперових янголів (відео)

Читайте також:У Києві освятили місце під музей Майдану

Читайте також:Активістів убивали дуже професійно: як відбувалися розстріли на Майдані (фото, відео)