Події
20 лютого 2018
У МОЗ підтвердили смерть дитини від ускладнень кору
Ситуація із захворюваністю на кір і далі напружена – минулого тижня захворіли 828 людей.
news-image

На Одещині від ускладнень, викликаних кором, померла п’ятимісячна дитина, повідомив заступник генерального директора зі спостереження за інфекційними захворюваннями Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) Віктор Ляшко, пише «Є!» з посиланням на Радіо Свобода.

«Підтвердився іще один летальний випадок – померла 5-місячна дитина в Одеській області. Померла від ускладнень, які були спричинені кором. Планове щеплення дитині повинні були зробити в 12 місяців так як це передбачено національним календарем щеплень», – заявив він.

За його словами, ситуація із захворюваністю на кір і далі напружена – минулого тижня захворіли 828 людей.

«Це трохи більше, ніж на попередньому тижні, але пік, який був в кінці січня, будемо сподіватися, ми вже пройшли і динаміка захворюваності буде зменшуватися», – сказав він.

18 січня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявляла, що з початку спалаху кору (з 2017 року) в Україні померли восьмеро людей.

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

Читайте також:Україна - третя у Європі за кількістю хворих на кір