Політика
20 лютого 2018
Порошенко обговорив із Меркель «Мінськ» та звільнення заручників
Окрему увагу під час розмови було приділено питанню звільнення заручників.
news-image
Президент Петро Порошенко обговорив з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель стан виконання Мінських угод та питання звільнення заручників.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє прес-служба глави держави, передає «Є!».

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у четверту річницю подій на Майдані. Співрозмовники обговорили стан реалізації Мінських домовленостей, наголосивши на необхідності консолідації режиму припинення вогню, - йдеться у повідомленні.

Як зауважили в прес-службі, окрему увагу під час розмови було приділено питанню звільнення заручників. За даними АП, співрозмовники наголосили на необхідності продовження спільної роботи для звільнення найближчим часом усіх українських заручників та політичних в’язнів.

Крім того, Порошенко та Меркель обмінялися думками з питань, пов’язаних з відновленням ефективної роботи Спеціального центру з контролю та координації на Донбасі та можливості розгортання миротворчої місії ООН в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Співрозмовники також обговорили подальшу взаємодію у реалізації програми реформ в Україні та домовилися продовжити підтримувати контакти з усіх вищезгаданих питань, у тому числі у "нормандському форматі".