Події
21 лютого 2018
Суд достроково припинив допит Порошенка
Питання захисту, після якого було припинено допит, стосувалося нещодавнього відпочинку президента на Мальдівських островах.
news-image

Оболонський районний суд Києва достроково припинив допит президента Петра Порошенка через некоректні запитання на його адресу з боку сторони захисту. Відеотрансляцію засідання вів телеканал, пише «Є!» з посиланням на "112 Україна".

"Захисники (Януковича, - ред.) навмисне ставлять питання, що не стосуються даного кримінального провадження, не бажаючи вас допитувати. Я змушений припинити ваш допит, подякувати за те, що поставилися відповідально до повістки, яку суд направив вам минулого тижня", - звернувся суддя до президента.

У свою чергу, звертаючись до адвокатів, суддя сказав наступне: "Суд змушений скористатися своїм правом і припинити свій допит, це буде залишатися на вашій правової совісті".

Відзначимо, питання захисту, після якого було припинено допит, стосувалося нещодавнього відпочинку президента на Мальдівських островах.

У засіданні оголошено перерву до 10-ї години ранку 21 лютого.

Зазначимо, до цього Порошенко встиг відповісти на кілька запитань судді і прокурорів. Найбільше спілкувалася з президентом сторона захисту, питання в основному стосувалися подій у Криму, а також ситуації в Києві після самоусунення Януковича. Допит проводився в режимі відеоконференції за відповідним клопотанням прокуратури, яка послалася на офіційне прохання Адміністрації президента.

Читайте також:Порошенко пояснив, чому особисто не прийшов на допит у справі про державну зраду Віктора Януковича