Суспільство
22 лютого 2018
Спробу підпалити офіс угорців на Закарпатті здійснили двоє поляків-радикалів: оприлюднено деталі
Обом іноземцям заочно буде оголошено підозру.
news-image

В ніч на 4 лютого в Ужгороді намагалися підпалити офіс Товариства угорської культури Закарпаття. За даними очільника Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, зробили це двоє польських радикалів, які підтримують політику Путіна, передає «Є!» посилаючись на 24 Канал.

Як йдеться у повідомленні на сторінці Геннадія Москаля, двоє нападників – це 21-річний Адріан Марглевскі (Adrian Marglewski) та 25-літній та Томаш Рафал Шімков’як (Tomasz Rafal Szimkowiak). Перший з них мешкає у Кракові, інший – з Бидгоша.

Обидва громадяни Польщі, послідовники праворадикальної організації "Фаланга", члени якої брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих "ЛНР" і "ДНР", – йдеться в повідомленні Геннадія Москаля.

Зазначається, що правоохоронці встановили, як нападники потрапили на територію України, де вони зупинялися на ночівлю, якими телефонами користувалися для координації дій і як виїхали за межі України.

Іноземці здійснили дві спроби підпалу. Перша – о 1.00 ночі 4 лютого з фото- та відеофіксацією для звіту. Оскільки наслідки підпалу здалися злочинцям незначними, о 4.08. вони здійснили ще одну спробу підпалу, купивши перед тим на одній із АЗС бензин у пластиковій тарі, – написав Геннадій Москаль.

Очільник Закарпаття заявив, що обом іноземцям заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять у міждержавний розшук.