Події
22 лютого 2018
Резиденція Межигір'я: Генпрокуратуру і НАБУ просять узгодити позицію
"Межигір'я" — колишня приватна резиденція екс-президента Віктора Януковича, де він мешкав з 2002 по 2014 роки.
news-image

Агентство з розшуку та менеджменту активів  буде звертатися до Генпрокуратури та Національного антикорупційного бюро України для вироблення спільної узгодженої позиції щодо резиденції "Межигір'я". Про це заявив голова Національного агентства Антон Янчук журналістам під час публічного звіту, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Одержавши інформацію від Генеральної прокуратури про перелік рухомого майна, арештованого в межах Межигір'я, ми звертатимемося до Генеральної прокуратури, до НАБУ і до інших правоохоронних органів, причетних до цієї історії, щоб виробити спільну узгоджену позицію", - заявив Янчук.

Він наголосив, що АРМА "самостійно не ініціює передання чогось їй в управління".

"Це має бути ініціатива від правоохоронних органів. Але стосовно Межигір'я, то ефективне управління ним можливе лише тоді, коли мова йтиме про все разом - нерухоме майно, рухоме майно та землю", - наголосив Янчук.

Він також нагадав про існування кількох кримінальних проваджень щодо Межигір'я, частину яких розслідує ГПУ, частину  - НАБУ.

Як повідомлялося, раніше керівник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що документи про рухоме майно резиденції "Межигір'я", яке арештоване в рамках кримінальної справи, передано Національному агентству з питань управління активами.

"Межигір'я" — колишня приватна резиденція екс-президента Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, яку він займав з 2002 по 2014 роки.

Читайте також: У Грузії хлопчик з провінції втік у Тбілісі, щоб відвідати зоопарк