Суспільство
23 лютого 2018
Виплати при народженні: Рева пояснив кому збільшувати
Про це він сказав в ефірі одного із телеканалів.
news-image

Міністр соціальної політики Андрій Ревавважає, що держава має підвищувати виплати не за народження дитини, а за її догляд.

Про це він сказав в ефірі одного із телеканалів, інформує «Є!», з посиланням на gazeta.ua.

"Потрібно піднімати не за народження дитини, а за її догляд. Тобто платити премію, за те що ти народив, напевно не правильно", - зауважив він.
"Головна проблема, це догляд за дитиною до трьох років. Виплати, які в нас, трошки більше 800 гривень, вони є дійсно не достатніми. У попередні роки за першу дитину платили умовно кажучи 25 тисяч гривень, задругу - 50, третю - 75 тисяч. Це була неправильна практика. Тому що вона не стільки стимулювала процес догляду за дітьми, скільки - народили, взяли гроші, прикрі випадки. Це не правильно", - розповів Рева.
"А от тим, хто доглядає за дітьми, потрібно підвищувати виплати. Щоб стимулювати жінок народжувати. І не просто народжувати, а добре доглядати, виховувати. Піднімати (виплати. - Gazeta.ua) будемо, коли передбачимо ці кошти у бюджеті. Цього року робили бюджетний запит, його задовольнили лише частково. Починаючи з 19-го року, коли завершимо процедури із підвищенням пенсій, займемося соціальними виплатами більш плотно", - резюмував міністр.
Читайте також: Радіоведуча зі США народила в прямому ефірі