Суспільство
23 лютого 2018
Ціни на газ для населення поки не зростатимуть - віце-прем'єр
Тема підвищення ціни на газ для населення, безумовно, дуже дражлива і постійно обговорюється з інформаційному просторі, адже це те, що хвилює людей.
news-image

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявляє, що підвищення ціни на газ для населення в поточному опалювальному сезоні не буде.

Про це він сказав у четвер ввечері в ефірі "5 каналу", передає «Є!» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Тема підвищення ціни на газ для населення, безумовно, дуже дражлива і постійно обговорюється з інформаційному просторі, адже це те, що хвилює людей", - заявив віце-прем'єр.
"Я просив би, напевно, всіх, не нагнітати ситуацію заявами (про плановане підвищення ціни на газ для населення - ЕП)... Усі ми, і президент, і уряд, і я особисто, неодноразово говорили про те, що Україна в опалювальному сезоні 2017-2018 років не підвищуватиме ціни на газ, - немає економічних передумов для підвищення ціни", - сказав Розенко.

Разом з тим, він зазначив, що "є велике питання до формули ціни на газ". 

"Коли міністерства, які ініціювали цей процес, глибше розглянули справу, постало питання про те, що формула є некоректною, вона не відповідає реальному утворення ціни на газ", - сказав Розенко.

За його словами, зараз не йдеться про те, "на скільки відсотків підвищити або знизити ціну на газ. Це буде формувати ринок".

"Зараз питання в тому, що раніше затверджена формула має бути змінена - вона несправедлива, необ'єктивна... Тому зараз переговори з МВФ відбуваються лише з тієї точки зору, яку правильну формулу нам прописати, щоб ні в кого не було запитань - ні у МВФ, ні в уряду України, і, найголовніше, щоб ця формула була зрозуміла громадянам України", - підкреслив віце-прем'єр.

Розенко додав, що формула буде представлена до осені поточного року, можливо, раніше.

17 січня прем’єр-міністр Гройсман запевнив, що не дозволить збільшити ціни на газ для домогосподарств.

Однак вже 26 січня у Давосі президент Петро Порошенко заявив, що уряд готовий врегулювати ціни на газ.