Політика
23 лютого 2018
Гонтарева готова звітувати в Раді наступного тижня
Верховна Рада 1 березня планує розглянути питання звільнення Гонтаревої та призначити нового голову НБУ.
news-image

Валерія Гонтарева готова прозвітувати у Верховній Раді про свою діяльність на посаді голови Нацбанку наступного тижня. Про це сказала представник Президента у Верховній Раді, народний депутат Ірина Луценко під час брифінгу у Києві, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

«Чому на цей пленарний тиждень перенесли питання призначення голови Національного банку? Пані Гонтаревої не було в Україні, вона готова звітувати, вона готова в цифрах показати і розповісти депутатам про свою діяльність», - сказала Луценко.

Вона додала, що кандидат на посаду нового голови Нацбанку Яків Смолій розпочав консультації з фракціями, і в понеділок зустрінеться з фракцією «БПП».

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 березня планує розглянути питання звільнення Гонтаревої та призначити нового голову Національного банку України.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева подала Президентові Петру Порошенку заяву про відставку за власним бажанням з 10 травня 2017 року. Однак її прохання не задовольнили - і вона вирішила піти у тривалу відпустку.

Читайте також: Посол Євросоюзу: Вам брешуть про закон «Купуй українське»