Події
23 лютого 2018
Деокупація Донбасу: Луценко розказала про наступні законодавчі кроки
Закон про деокупацію Донбасу тягне за собою створення військової поліції в рамках ЗСУ та військових судів.
news-image

Закон про  "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донбасу" тягне за собою ухвалення змін до закону про Службу безпеки України, закону про нацбезпеку і оборону, і надалі створення військової поліції в рамках Збройних сил та військових судів.  Про це заявила журналістам у кулуарах конференції «Підсумки імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом за 2017 рік та подальші плани»  представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Цей закон (про деокупацію. -ред.) обов'язково має потягнути за собою наступні законопроекти - це зміна закону про Службу безпеки України, це закон про національну безпеку і оборону... В подальшому це тягне за собою створення військової поліції всередині наших Збройних сил для того, щоб вони могли здійснювати і підтримувати порядок у зоні розмежування", - сказала Луценко.

За її словами, всім відомо, що там працюють диверсійні групи, що там неспокійна ситуація.

Луценко також зауважила,  що є "певна ситуація" з військовослужбовцями, і у зв'язку з цим є питання, які розглядаються в судах, тож передбачається також створення військового суду.  

"Я знаю, що основні норми створення такого суду розробляються в Адміністрації Президента групою експертів", - повідомила вона.
Читайте також: Генштаб засекретив інформацію про кількість самогубств в армії