Події
23 лютого 2018
Росія стала першою в рейтингу світових кіберзлочинів
Найпоширенішими злочинами у кіберпросторі були: крадіжка особистих даних, банківських реквізитів та інших конфіденційних даних.
news-image

За підсумками 2017-го року найбільших збитків світовій економіці, пов’язаних з незаконною діяльністю у кіберпросторі було завдано із території Росії.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Як свідчать дані американського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) та компанії McAfee, яка розробляє системи захисту і аналізу шкідливого і небажаного програмного забезпечення, торік сума цих збитків становила 600 мільярдів доларів – а це приблизно 0,8% світового валового продукту, пише "Польське радіо".

За даними аналітиків, найбільше збитків у 2017-му завдало викрадення інтелектуальної власності та конфіденційної інформації, яка здебільшого була пов’язана з військовими технологіями.

Найпоширенішими злочинами у кіберпросторі були: крадіжка особистих даних, банківських реквізитів та інших конфіденційних даних.

Творці звіту пояснюють, яку роль у кіберзлочинах відіграє криптовалюта. Анонімність кіберзлочинів забезпечує популярність таких валют для проведення фінансових операцій у мережі.

За словами авторів звіту, лідером міжнародної кіберзлочинності у світі залишається Росія.

Російські хакери є достатньо кваліфікованими, а російська влада через закони та правоохоронну систему заплющує на них очі. Після Росії наступну сходинку у цьому антирейтингу посідає КНДР.

Кількість хакерський атака також збільшилась в Індії, В’єтнамі та Бразилії.

Для порівняння, у 2014-му кіберзлочинність завдала світовій економіці збитків на суму 445 мільярдів доларів.

Читайте також: Хто стане наступним президентом України: результати опитування
Читайте також: Українець, вдаючи латвійця, хотів в’їхати у Польщу з підробленим паспортом