Події
23 лютого 2018
В АП анонсували створення військового суду та поліції
В Адміністрації президента триває підготовка закону про створення військового суду.
news-image

Підписаний президентом України Петром Порошенком та опублікований у парламентському виданні "Голос України" закон про реінтеграцію Донбасу тягне за собою створення військової поліції.

Про це заявила представниця президента України у Верховні Раді Ірина Луценко, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Це поліція всередині наших Збройних Сил, яка могла б здійснювати та підтримувати порядок на зоні розмежування", - пояснила вона.

За словами Луценко, також закон дасть поштовх до оновлення закону про СБУ та про національну безпеку і оборону, де буде прописано подальший курс України і положення про об’єднаний штаб військових сил України та його керівника.

Окрім цього представниця Порошенка зазначила, що в Адміністрації президента триває підготовка закону про створення військового суду.

20 лютого президент України Петро Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях".

Закон визначає, що тимчасова окупація РФ територій України, незалежно від її тривалості, є незаконною і не створює для РФ жодних територіальних прав.

Згідно із законом, тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях визнаються частині території України, в межах яких збройні формування і окупаційна адміністрація РФ встановили і здійснюють загальний контроль: сухопутної території і її внутрішніх вод в межах окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької і Луганської областей, внутрішніх морських вод, що прилягають до цієї території, надр під територіями і повітряного простору над цими територіями. 

Читайте також: Деокупація Донбасу: Луценко розказала про наступні законодавчі кроки
Читайте також: США введуть найбільший пакет санкцій проти КНДР