Суспільство
24 лютого 2018
В Україні позбавили права керувати авто 21 тисячу неплатників аліментів
Новий закон про аліменти.
news-image

За перші 10 днів дії в Україні закону про посилення захисту права дитини на належне утримання державні виконавці заборонили виїзд за кордон 25 тисячам неплатників аліментів і позбавили права керувати автомобілем 21 тисячу таких осіб.

Про це розповів міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє "Економічна правда", передає «Є!».

За перші 10 днів державні виконавці заборонили виїзд за кордон 25 тисячам злісних неплатників аліментів, також було винесено понад 21 тисячу постанов про тимчасову заборону керувати транспортними засобами, – розповів він.

Петренко також розповів, що в розшук оголошено 6 тисяч боржників аліментів. Окрім того, з неплатників вже було стягнуто 50 мільйонів гривень.

Міністр зазначив, що невдовзі у всіх областях України будуть створені штаби та мобільні групи з питань стягнення аліментів. Петренко також анонсував, що з 1 квітня за прикладом стягнення заборгованості по аліментах буде запущений процес стягнення боргів із заробітної плати.

Через формат мобільних груп і штабів, які почнуть працювати по всій країні за законом щодо аліментів, з 1 квітня ми запустимо таку ж роботу зі стягнення заборгованості із зарплати, – сказав глава Мін’юсту.