Суспільство
24 лютого 2018
У НАБУ заявили, що приблизно третина справ, відправлених САП до суду, залишається без розгляду
У НАБУ наголосили на важливості якнайшвидшого створення в Україні Спеціалізованого антикорупційного суду.
news-image

Приблизно третина справ, які Спеціалізована антикорупційна прокуратура відправила до суду, залишається без розгляду, повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) 23 лютого, передає «Є!».

Усього станом на 31 січня 2018 року детективи НАБУ завершили досудове розслідування за 116 провадженнями, 44 справ суд ще не розглядав.

Прес-служба зазначає, що за деякими провадженнями підготовче засідання не може відбутися вже понад рік.

Зокрема, у справі про завдання збитків "Державній продовольчо-зерновій корпорації України" 29 січня 2018 року чергове підготовче засідання не відбулося у зв'язку з відведенням суддів, а дати наступного не визначено, ідеться в повідомленні.

Також із січня 2017 року судді не можуть розпочати розгляд справи щодо судді Жовтневого районного суду Дніпропетровська, якого викрили на хабарі у розмірі понад 250 тис. грн. За рік призначали три колегії суддів, але засідання відкладають із різних причин.

"Наразі судові рішення ухвалені лише у 28 справах. Так, у 19 справах ухвалено обвинувальний вирок, не пов’язаний із позбавленням волі. Про реальний термін ув’язнення йдеться у двох випадках. Більшість обвинувальних вироків – це угоди про визнання винуватості з другорядними учасниками корупційних схем", – повідомила прес-служба бюро.

У НАБУ наголосили на важливості якнайшвидшого створення в Україні Спеціалізованого антикорупційного суду.