Суспільство
25 лютого 2018
Чого не варто їсти, щоб не зіпсувати собі настрій
Деякі продукти можуть навіть спровокувати депресивний стан.
news-image

Щоб позбутися від стресу і поганого настрій багато хто вдається до заїдання своїх проблем або вживання алкоголю. Проте насправді деякі продукти можуть лише погіршити становище та навіть спровокувати депресивний стан.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Солодощі

При вживанні солодощів в крові піднімається рівень цукру, що покращує настрій лише на деякий час. Але як тільки він падає – емоційний стан погіршується. Краще замінити солощі на фрукти або хрумкі овочі.

Алкоголь

Алкогольні напої загальмовують роботу центральної нервової системи, яка відповідає за емоції, думки і поведінку. Може спочатку це допоможе позбутися від негативних емоцій, але з виходом алкоголю з організму поганий та пригнічений настрій лише посилиться.

Енергетичні напої

За допомогою таких напоїв люди намагаються позбутися від пригніченості і знайти в собі енергію для роботи. Але насправді, енергетики абсолютно не допомагають в такому випадку. Суміш кофеїну і цукру негативно впливає на рівень цукру в крові, через що організм відчуває стрес. Таким чином, погіршується емоційний стан.

Фастфуд

Як розповідає дієтолог, при поганому настрої людей часто тягне до нездорової їжі. Вживання фастфуду, на жаль, зовсім не допомагає підняти настрій. Навпаки, він перевантажує організм сіллю і жирами, які шкодять мікрофлорі кишечника через що виникає пригніченість і депресія.



Читайте також: Після обстрілу в Луганському немає світла, пошкоджено будинки (фото)