Світ
26 лютого 2018
Портрет Кличка у Вашингтоні допоміг зібрати тисячі доларів для ветеранів АТО та дітей (фото)
5 тисяч доларів зібрали активісти недержавної організації United Help Ukraine під час благодійного концерту, присвяченого пам’яті Небесної сотні.
news-image

Понад 5 тисяч доларів зібрали активісти недержавної організації United Help Ukraine під час благодійного концерту, присвяченого пам’яті Небесної сотні, що пройшов минулої п’ятниці (23 лютого) у приміщенні посольства України в США у Вашингтоні, пише «Є!» з посиланням на радіо Свобода.

Більша частина пожертв, зібраних шляхом продажу квитків на концерт та благодійного аукціону, підуть на медичну допомогу пораненим воїнам, що проходять лікування в Ірпінському військовому шпиталі. Частина коштів, у співпраці з організацією «Не будь байдужим», будуть спрямовані на купівлю та доставку книг дітям, які проживають у так званій «сірій зоні» на сході України.

​Захід відкрив посол України в США Валерій Чалий хвилиною мовчання. Концерт класичної музики виконали музиканти Соломія Горохівська та Андрій Підківка з ансамблю «Гердан», до яких приєдналися юні музиканти. Бандуристка Ольга Сокальська, яка виконувала традиційну українську музику, також поділилася з присутніми своїми спогадами про участь у подіях на Майдані 2013–2014 років.

Благодійний концерт, присвячений пам’яті Небесної сотні, у посольстві України в США у Вашингтоні

Гості розкупили майже усі речі, виставлені на аукціон, серед яких боксерські рукавички, підписані українськими боксерами Олександром Гвоздиком, Олександром Усиком та Василем Ломаченком, портрет мера Києва Віталія Кличка з автографом та погашена марка до 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між США та Україною.