Політика
26 лютого 2018
Парубій озвучив ключове кадрове питання Ради цього тижня
Спікер звернувся до керівників фракцій з проханням завершити до четверга всі політичні консультації з претендентом на посаду голови НБУ.
news-image

Ключовим кадровим питанням пленарного тижня Верховної Ради з 27 лютого по 2 березня є обрання голови Національного банку України. Про це заявив Голова ВР Андрій Парубій під час Погоджувальної ради у понеділок 26 лютого, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

«Ключове кадрове питання цього тижня - це питання Національного банку - обрання голови Нацбанку. Це кадрове питання, яке займе близько півтори години часу, воно буде об'ємним, і ми повинні проходити його за повною процедурою розгляду», - сказав Парубій.

Він звернувся до керівників фракцій з проханням завершити до четверга всі політичні консультації з претендентом на посаду голови НБУ.

«Є велике прохання, щоб завершити політичні консультації. Я знаю, що комітет рекомендував, щоб усі фракції зустрілися з кандидатом на голову НБУ, і до четверга буде змога завершити політичні консультації і вийти на голосування та позитивне рішення у четвер», - уточнив спікер.

Як повідомлялося, Валерія Гонтарева 10 травня 2017 року подала заяву про відставку з поста голови НБУ. Відтоді вона перебуває у відпустці. До призначення нового очільника НБУ керує регулятором перший заступник голови Яків Смолій.

18 січня Президент Петро Порошенко вніс до парламенту кандидатуру Смолія на посаду голови НБУ. Одночасно була зареєстрована постанова про звільнення Гонтаревої.

5 лютого Комітет Верховної Ради з питань фінансової і банківської діяльності рекомендував парламенту підтримати проекти постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України та про звільнення Валерії Гонтаревої.

Читайте також: «Пробачаємо і просимо вибачення»: у парламентах України і Польщі запропонували кроки для виходу з кризи відносин