Події
26 лютого 2018
Росіяни здійснили кібератаку на Олімпійські ігри і намагалися звалити провину на КНДР
Таким чином, імовірно, РФ помстилася за допінговий скандал та заборону участі російської команди в Олімпіаді.
news-image

Російські шпигуни здійснили кібератаки на електронні системи, які обслуговували Олімпійські ігри в Пхьончхані та намагалися діяти так, ніби атаки були влаштовані Північною Кореєю. Про це заявила розвідка США, передає «Є!» з посиланням на портал MIND.

Високопосадовці в Південній Кореї підтвердили, що кібератаку було здійснено 9 лютого під час церемонії відкриття, але відмовилися підтвердити, що винною в ній була Росія. У той вечір відбулися численні збої в роботі інтернету та телекомунікаційних систем. Багато відвідувачів не змогли роздрукувати свої білети, а відтак і відвідати заходи.

Аналітики вважають, що кібератака могла стати помстою за заборону російській команді брати участь в Олімпіаді через допінговий скандал. Представникам Олімпійської федерації РФ було заборонено відвідувати спортивну подію, а певним атлетам хоч і дозволили позмагатись, вони мали виступати як «олімпійські спортсмени з Росії» та, навіть якщо отримували «золото», гімн їх країни не грав.

За даними американської розвідки, станом на лютий, російське ГРУ мало доступ до 300 комп’ютерів, пов’язаних із Олімпійськими іграми.

Як повідомляють спецслужби, хакери з ГРУ працюють у головному центрі спеціальної техніки агентства. Саме цей підрозділ активно брав участь в інформаційній війні проти Заходу та займался поширенням вірусу NotPetya.

Читайте також:Росія стала першою в рейтингу світових кіберзлочинів