Події
26 лютого 2018
Вчителька зі Львова виплатить батькам 300 тисяч гривень за смерть сина, який випав із вікна після уроків
Апеляційний суд Львівської області відмовився пом'якшувати покарання вчительці.
news-image

Колишню інструкторку з фізкультури львівської школи-інтернату №1 остаточно зобов'язали сплатити 300 тис. грн сім’ї 9-річного учня, який після уроків випав із третього поверху і загинув.

Апеляційний суд Львівської області відмовився пом'якшувати покарання вчительці, залишивши у силі вирок Франківського райсуду, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Цю вчительку засудили ще наприкінці серпня 2017 року, однак вирок не набрав чинності, оскільки адвокати жінки подали апеляцію.

Адвокати стверджували, що вчителька не повинна нести відповідальності за цей трагічний випадок, оскільки після занять хлопчика передали мамі, яка залишилася пити каву з класною керівничкою.

Також стало відомо, що батьки хлопчика приховали від адміністрації школи інформацію про психічні розлади учня, адже вдома батьки навіть викрутили всі ручки на вікнах.

Незважаючи на це, суд відкинув всі аргументи захисників, вирішивши, що вчителька неналежно виконувала свої обов'язки.

«На переконання колегії суддів, наявність у дитини психічних розладів не впливає на обсяг вини вчительки у вчиненні кримінального правопорушення, адже незалежно від наявності психічних розладів законодавством покладено обов'язок на педагога забезпечувати збереження життя і здоров'я учнів», – йдеться в ухвалі суду.

У підсумку суд залишив вчительці попереднє покарання – один рік умовно і відшкодування кожному з батьків загиблого учня по 150 тис. грн. 

Читайте також: Їй було лише 23. Історія красуні-медика ЗСУ, яка загинула 20 лютого в зоні АТО (фото)
Читайте також: Матіос назвав нову кількість самогубств серед учасників АТО