Суспільство
27 лютого 2018
Ветеран АТО заборгував синам аліментів на 200 тисяч гривень
У чоловіка немає ні заощаджень, ні нерухомості, все майно переписано на сестру і матір, тож вилучити заради компенсації боргу нічого.
news-image

Колишні дружини об’єдналися в спільному намаганні змусити Бориса Поліщука заплатити борги дітям. 16-річного сина від Тетяни Бондаренко ветеран АТО востаннє бачив, коли дитині було 10 років, ідеться в сюжеті ТСН.19:30, інформує «Є!».

Друга дружина сама виховує 9-річного сина. 

"Вийшла заміж, народила, розлучилася, батько не сплачує аліменти – ну, Бог із ним, не воювали, нічого. До того моменту, поки дитина не захворіла", - розповіла Олеся Поліщук.

У дитини підозра на хворобу Вільсона-Коновалова, вроджене порушення метаболізму, через це хлопчик практично не їсть. На діагностику, чи треба лікувати саме від цієї хвороби, потрібно 450 тисяч гривень. Половину вже зібрали волонтери, другу половину, за підрахунками колишніх дружин, заборгував дітям батько, який роками не платив аліментів. Перша дружина готова віддати всі гроші, належні її синові, на другу дитину екс-чоловіка.

Зустріч матерів із батьком відбулася з ініціативи судового виконавця. Борис Поліщук визнав існування боргу, але твердить, що сплатити його можливостей не має.

"Була можливість – я платив", - каже він і обіцяє виплачувати борг.

Мама впевнена, що батькові просто немає діла до хвороби сина, але зарадити цьому ніяк – у чоловіка немає ні заощаджень, ні нерухомості, все майно переписано на сестру і матір, тож вилучити заради компенсації боргу нічого. Навіть земельну ділянку, яку мав би отримати, як ветеран АТО, Борис не оформляв. 

"Єдиний вихід – це якщо кредит дадуть", - міркує він, чим викликає нову хвилю обурення колишніх дружин.

Закон у дії. Десятки тисяч боржників аліментів не випускають за кордон та забрали водійські права.

Виконавець узяв зобов’язання почати виплати впродовж місяця, в іншому разі неплатника аліментів направлять на громадські роботи і виплачуватимуть гроші дітям з його заробітку. Нині чоловік лише розпочав працювати на будівництві, проте зарплатні там ще не отримував. Де брати гроші на лікування дитини, якій лікарі дають лише місяць на обстеження, мати гадки не має. Якщо хтось хоче їй допомогти фінансово, кошти можна перерахувати на картку Ощадбанку 5167 4910 0047 6423, отримувачем буде Поліщук Леся Олегівна.

Читайте також: Петренко розповів про 20 тисяч боржників з аліментів, в яких забрали кермо