Київ
27 лютого 2018
Національний медуніверситет оголосив страйк
Студентам дозволили пропускати заняття, повідомили у страйковому комітеті.
news-image

У київському Національному медичному університеті імені Олександра Богомольця оголосили загальний страйк. 26 лютого вхід до вузу перекрили ланцюгами. Не працює жоден корпус, крім фізико-хімічного, де розмістився страйковий комітет.

Інформує «Є!», з посиланням на gazeta.ua.

Викладачі й студенти вимагають повернути ректора Катерину Амосову. Її Міністерство охорони здоров'я відсторонило від роботи 20 лютого. Бо заклад не провів обов'язковий ліцензійний іспит для студентів-стоматологів. Ректор заявила, що МОЗ не виділило достатніх коштів для проведення тестування.

— Навчальний процес і наукова діяльність повністю зупиняються на невизначений час, — говорить перший проректор Ярослав Цехмістер. — Всі приміщення будуть недоступні для відвідувачів.

Студентам дозволили пропускати заняття, повідомили у страйковому комітеті. Їх пізніше можна буде відпрацювати.

— Це не страйк студентів і викладачів. Це — саботаж деяких членів адміністрації та деканів університету, — каже виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. — Не треба плутати самоорганізований студентський рух зі спущеною згори ініціативою зірвати навчальний процес. У заручниках опинилися тисячі майбутніх лікарів.

Читайте також: Супрун роз'яснила чому відсторонили ректора медуніверситету Амосову