Політика
27 лютого 2018
Нардепи вирішили створити Міністерство ветеранів
"За" проголосував 241 народний обранець.
news-image

Нардепи вирішили створити Міністерство ветеранів, проголосувавши за законопроект 7505 «Про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо створення Міністерства України у справах ветеранів - центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни», передає кореспондент «Є!»

"За" проголосував 241 народний обранець.

Зокрема, Проектом Постанови пропонується звернутися до Кабінету Міністрів України з вимогою створити на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Міністерство України у справах ветеранів.

"Для того, щоб мати сильну армію, держава має зробити так, щоб кожен український захисних був впевнений в тому, що він та члени його родини матимуть належний соціальний захист.

На сьогодні в Україні вже близько 1,4 млн ветеранів війни, це майже 3% населення держави. Серед них - близько 350 тис. учасників АТО. Україна не була готова до війни 2014-року, і до її наслідків, але ми здобули нову сучасну українську армію. А тепер маємо побудувати державну стратегію подолання наслідків цієї війни, зокрема, створити систему соціального захисту ветеранів війни", - сказав з трибуни парламенту перед голосуванням один із ініціаторів законопроекту Олександр Третьяков.

Нардеп також зауважив, що протягом трьох останніх років Парламент ухвалив 32 законів з питань соціального захисту учасників АТО та членів сімей загиблих військових.  Проте, розгалужена система органів державної влади, які опікуються цими питаннями (понад 20 міністерств, відомств, а також органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади), призводить до бюрократичного хаосу. 

"Враховуючи міжнародний досвід ми переконались, що Україні потрібно створити окремий державний орган", - підсумував Третьяков, закликавши нардепів проголосувати за законопроект.
Читайте також: Нардеп розповів, що чекає українців у разі скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення