Події
27 лютого 2018
Голові одного з судів Києва оголосили підозру через вироки щодо активістів Майдану
Прокуратура також підозрює, що голова суду покривав вчинення зазначених тяжких злочинів та службової недбалості, а також втручався у роботу автоматизованої системи документообігу Обухівського суду.
news-image
Голові Обухівського району та одному із суддів оголосили підозру через винесення необгрунтованих вироків активістам автоходи. Про це повідомляє прес-служба ГПУ, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
Генпрокуратура розслідує факти винесення неправосудних рішень суддями у січні 2014 року стосовно учасників мирних акцій протесту, що призвело до необґрунтованого їх притягнення до адміністративної відповідальності. Прокуратура також підозрює, що голова суду покривав вчинення зазначених тяжких злочинів та службової недбалості, а також втручався у роботу автоматизованої системи документообігу Обухівського суду.

У результаті Генпрокуратура оголосила підозру колишньому голові Обухівського районного суду Київської області та одному з суддів вказаного суду у винесенні неправосудних постанов, якими незаконно притягнуто до адміністративної відповідальності учасників автоходи у грудні 2013 до президентської резиденції "Межигір’я".

Наразі вирішується питання про обрання вказаним особам запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

Читайте також:Портрет Кличка у Вашингтоні допоміг зібрати тисячі доларів для ветеранів АТО та дітей (фото)