Політика
27 лютого 2018
Нардеп розповів, що чекає українців у разі скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення
На думку Сергія Соболєва, скасування мораторію призведе до появи нових олігархів і "краху фермерства".
news-image

Відповідь на питання стосовно необхідності мораторію на продаж землі дали громадяни України, бо згідно зі всіма опитуваннями, українці виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомив в ексклюзивному коментарі журналісту "Єдність" народний депутат Сергій Соболєв.
Нардеп зауважив, що останнє опитування громадської думки, в якому взяло участь близько 30 тисяч українців, показало, що 78% громадян висловилися проти продажу земель сільгосппризначення.
На думку Сергія Соболєва, скасування мораторію на продаж землі призведе до появи нових олігархів і "краху фермерства".

"Буде те саме, що сталось із так званою ваучерною приватизацією підприємств, Так, ваучери роздали всім, тільки ніхто з нас з вами не є власником підприємств. Все буде сконцентровано в руках олігархів, може не так, як в промисловому секторі - не двох десятків олігархів, а трьох десятків. І це фактично крах фермерства в Україні - в цьому я переконаний. Бо наше майбутнє - в потужних фермерських господарствах, яких має бути 2-3 мільйони ", - зазначив політик.

 

"З'являться іноземні латифундисти, ми побачимо ГМО, яке буде вирощуватися всюди. Я переконаний, що тут буде вирощуватися продукція не для України, а для світового ринку. Ми втратимо найважливіші речі - все, що пов'язано з якістю продукції. Це шлях в нікуди. А фермерство - навпаки - той шлях, який є традиційний для України, навіть в умовах передових технологій", - висловився політик.

На думку Сергія Соболєва, мораторій на продаж земель сільгосппризначення не можна скасовувати.

"Мораторій треба продовжувати. На період війни - 100 відсотків. Який взагалі продаж землі під час війни? Це злочин", - вважає нардеп.

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року Верховна Рада України продовжила мораторій на продаж земель с/г призначення до 1 січня 2019 року. Проте, як відомо, земельна реформа є однією з умов програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду.

Читайте також: Нардепи вирішили створити Міністерство ветеранів