Світ
27 лютого 2018
У Німеччині суд дозволив містам заборонити в'їзд дизельним авто
Ухвала суду не встановлює прямої заборони на в’їзд дизельних авто, але дозволяє містам вводити її.
news-image

Федеральний адміністративний суд у Лейпцизі дозволив владі у німецьких містах, федеральних землях на громадах запроваджувати заборону на в’їзд дизельних автомобілів, пише «Є!» з посиланням на Експрес.

Рішення, що торкнеться мільйонів автомобілів на європейському ринку, суд ухвалив у вівторок. Ухвала суду не встановлює прямої заборони на в’їзд дизельних авто, але дозволяє містам вводити її.

Справу розглядали у зв’язку з давнім прагненням німецьких екологів домогтися відповідних обмежень, зокрема, у Штутгарті та Дюссельдорфі, де рівень забруднення повітря перевищує допустимі норми. Екологічна ініціатива з охорони довкілля Німеччини (DUH) подала на обидва міста в суд, заявивши, що вони недостатньо зробили для боротьби зі шкідливими викидами.

Суд у Штутгарті вирішив, що заборона на в'їзд дизельних авто є "найбільш ефективними" засобом для поліпшення якості повітря і охорони здоров'я в міських районах. Суд Дюссельдорфа визнав, що такі заборони повинні бути "серйозно розглянуті".

Як пише Reuters, проти введення заборони на рух дизельних авто виступав уряд Меркель, який критикують через тісний зв'язок з автомобільною промисловістю. В уряді побоювалися, що заборона розлютить мільйони водіїв та призведе до порушень руху транспорту в містах.  Чиновники також заявляють, що заборона може паралізувати роботу автобусних компаній, служби збору сміття та торговців, які здебільшого використовують дизельні транспортні засоби.

Читайте також:Хакери змалали сервери Tesla, щоб майнити криптовалюту