Суспільство
28 лютого 2018
Супрун відреагувала на перебування тітушки Крисіна у дитячому відділенні
Крисін у дитячому відділенні.
news-image

Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун зазначила, що перебування ватажка тітушок Юрія Крисіна у дитячому відділенні Інституту серця в Києві, є неприпустимим.

Про це вона зазначила на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!».

Те, що у дитячому відділенні вроджених вад серця в Інституті серця серед дітей, які там лікуються, перебуває дорослий, неодноразово судимий і обвинувачуваний за організацію вбивства чоловік Юрій Крисін – неприйнятно, – написала Супрун.

Вона звернулася до директора Інституту серця Бориса Тодурова з метою пояснення ситуації.

На сайті МОЗ вказали, що нині перевіряють інформацію щодо обставин перебування Крисіна в Інституті серця.

Якщо інформація підтвердиться, лікарі Інституту серця повинні встановити, чи стан пацієнта дійсно потребував госпіталізації, чи, навпаки, стан його здоров’я дозволяє брати участь у судових засіданнях. Адже за інформацією, поширеною в ЗМІ, ця особа шляхом перебування в закладі охорони здоров’я уникає участі в судових засідань в рамках численних судових процесів, де він є обвинуваченим, – йдеться в повідомленні відомства.

У МОЗ додали, що "кожна людина, яка дійсно потребує медичної допомоги, повинна отримувати її у повному обсязі". Проте вони вважають неприпустимим "використовувати перебування в закладах охорони здоров’я, особливо у дитячих відділеннях, як спосіб уникнути правосуддя".