Ірина Білик має проукраїнську позицію, це видно з її вчинків, – продюсер співачки
Співачка не робитиме публічної заяви про те, що Росія є агресором, а Крим – окупованим.
news-image

Співачка Ірина Білик не робитиме публічної заяви про те, що Росія є агресором, а Крим – окупованим, адже вона й так має проукраїнську громадянську позицію. І це видно з її вчинків.

Це випливає зі слів продюсера співачки Олега Збаращука на прес-конференції щодо ситуації навколо концерту Ірини Білик у Львові, передає кореспондент ІА ZIK, пише «Є!».

Спершу пан Збаращук прокоментував інформацію про буцімто проросійську позицію співачки. Конкретно – щодо її незаконного візиту до Криму через територію Росії у 2015 році та відвідин концерту Філіпа Кіркорова у 2017 році у Москві.

«Так, Ірина дійсна відвідувала Крим у 2015 році через російську територію. Туди вона літала на весілля до своєї подруги. Це була помилка її тодішніх менеджерів, які не попередили співачку, що таким чином вона порушить українське законодавство… У травні 2017 року, відколи я став продюсером співачки, піднімали це питання серед авторитетних юристів. Ми були готові відповісти перед законом. Однак сплатити відповідний штраф можна було лише упродовж трьох місяців після відвідин Криму. У правовому полі вирішити ситуацію 2,5 річної давності не можна. Також Ірина визнає, що це була помилка», – зазначив пан Збаращук.
«У 2017 році Ірина разом зі своїм чоловіком Асланом Ахмадовом, який є громадянином Росії, відвідала концерт Філіпа Кіркорова у Москві. Там вона перебувала як глядач, як приватна особа. І ніде не виступала, нічого не коментувала. Сам Філіп перед тим дуже просив її виступити на сцені, однак Ірина розуміла відповідальність перед своєю країною і цього не зробила…А нещодавно Ірину запрошували на російську програму «Пусть говорят». Ясно, що вона відмовилася», – додав Олег Збаращук.

Продюсер додав, що, як він, так Ірина Білик, неодноразово допомагали військовим на Донбасі. Однак до недавнього часу не збиралися це афішувати, бо допомагати потрібно тихо.

У доказ цього він увімкнув кілька відео, де відомий доброволець Володимир Регеша із позивним «Санта», який перебував під Авдіївкою, підтримав українську співачку. Зі словами підтримки в сторону Ірини Білик також звернувся волонтер Юрій Тира за прізвиськом «Стєпанич». Також він показав подяки від кількох українських військових формувань.

Пан Збаращук зазначив, що Ірина Білик з 2014 року не виступала у Росії. А від недавнього часу на усіх концертах вона виконує щонайменше половину пісень українською мовою.

За його словами, співачка не буде говорити заяви, яку вимагають активісти. Адже з її вчинків видно: Ірина Білик – співачка з проукраїнською позицією.

«Уявіть собі, зараз сказали, що Білик проросійська. Завтра заявлять, що Білик, поки їздила до чоловіка, мала інтимний контакт з Пугачовою. І кожен раз, як будуть такі речі закидати, мені як речнику артистки потрібно буде відбивати цю історію. Я не хочу цього робити. Є важливіші справи. За нами немає «шлейфа ни вправо, ни влево».

Продюсер чітко не відповів, що команда робитиме, якщо активісти таки вирішать блокувати концерт, на який уже продали близько тисячі квитків. Однак він сподівається, що ситуацію вдасться вирішити цілком мирним способом.

Нагадаємо, нещодавно група львівських активістів заявила, що блокуватимуть концерт Ірини Білик у Львові, якщо вона публічно не заявить, що Росія є країною агресором, а Крим – окупований. 

Читайте також:Лобода та Повалі виступили на концерті в Москві (фото)