Події
1 березня 2018
ООН: Асад продовжує напади на мирні квартали попри резолюцію Радбезу
Мільйони сирійців не можуть отримати доступу до будь-якої допомоги.
news-image

На цьому наголосили представники ООН під час засідання Ради Безпеки, підкреслив у середу Центр новин ООН.

Інформує «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.

"Коротке перемир'я, по якому ви (члени РБ ООН – ред.) прийняли одностайне рішення кілька днів тому в резолюції 2401, не виконується. Авіаудари, артилерійські обстріли, а також наземні наступальні операції продовжуються", - заявив у цьому зв'язку заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Джефрі Фельтман.

Він додав, що зараз також "з'являються повідомлення про чергову атаку із застосуванням хімічної зброї".

Координатор з надзвичайних ситуацій ООН Марк Лоукок зі свого боку підкреслив, що з моменту прийняття резолюції минулої суботи в Сирії відбувається більше бомбардувань та атак, що призводить до більшої кількості загиблих, у тому числі серед жінок і дітей.

У цьому зв'язку обидва представники ООН наголосили, що резолюції РБ ООН, насамперед 2401, мають бути виконані для того, щоб припинити насильство в Сирії.

Тим часом, ситуація на місцях залишається нестабільною. Мільйони сирійців не можуть отримати доступу до будь-якої допомоги, сотні тисяч людей, зокрема, у Східній Гуті, перебувають у голодній облозі.

Представники ООН також вкотре підкреслили, що розв'язання конфлікту в Сирії має відбуватися виключно мирним шляхом, у форматі Женевських переговорів.
Читайте також: Захарова заявила, що українська ідея щодо миротворців на Донбасі «веде до зламу» форматів урегулювання конфлікту