Економіка та бізнес
2 березня 2018
Коболєв пропонує підприємствам на вихідні не обігрівати приміщення
Голова правління НАК «Нафтогаз України» каже, що заходи економії дозволять скоротити добове споживання на 8-10%.
news-image

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв пропонує українцям на один градус зменшити температуру вдень і на два - вночі, а підприємствам протягом двох вихідних днів не обігрівати приміщення. Про це він сказав в ефірі «5 каналу». передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

«Про що ми б пропонували подумати споживачам - це їхня добра воля, але щоб не дати Путіну реалізувати свій план «газового шантажу», є дуже простий захід - на один градус зменшити температуру вдень і на два - вночі, а підприємствам протягом двох вихідних днів не обігрівати приміщення», - сказав Коболєв.

Керівник «Нафтогазу» зазначив,  що такі заходи особливо не вплинуть на комфорт або продуктивний процес, але дозволять скоротити добове споживання на 8-10%.

«Цього буде достатньо, щоб повернути режим системи у комфортний і спокійний. Зараз цей режим коштує нам не тільки навантаження працівників, а й додаткових втрат газу, які також будуть передані «Газпрому» для оплати, але, з точки зору уникнення кризової ситуації і з точки зору нас, як споживачів, які вміють себе контролювати, - це був би дуже корисний захід для всієї країни», - наголосив він.

Як повідомлялося, тиск ГВС Суджа наразі на 10% менший за контрактні 60 атмосфер. Через це Укртрансгаз змушений нести додаткові виробничо-технологічні витрати.

Читайте також: Клімкін запропонував Польщі заборонити Пілсудського і Армію Крайову