Україна
2 березня 2018
Легалізація приватних армій в Україні: військовий експерт пояснив переваги і недоліки
В українських реаліях це буде створюватися, щоб певним чином утримувати владу або, не дай Бог, її захопити.
news-image

Приватні українська війська після їх легалізації можуть активно залучатися до втручання у політичні процеси.

Таку думку висловив військовий експерт Олександр Мусієнко, передає "Обозреватель", пише «Є!».

"В українських реаліях це буде створюватися, щоб певним чином утримувати владу або, не дай Бог, її захопити. Вони ж не будуть створюватися для того, щоб воювати. Навряд чи їх будуть застосовувати в Україні. Знову ж таки, потрібно створити конкурентоспроможну компанію, яка змогла б конкурувати з американською Academi, яка в будь-якій точці світу готова виконати будь-яке завдання. Тільки на стороні легального уряду", - розповів Мусієнко.

Експерт відзначив, що зараз така ідея навряд чи отримає схвалення з боку вищого керівництва країни і уряду.

"Те, що у нас це буде використовуватися політично, як ми бачили на прикладі окремих батальйонів, це є. Думаю, що ні держава, ні президент, ні прем'єр-міністр не будуть особливо зацікавлені, щоб такі компанії з'являлися в Україні", - вважає Мусієнко.

За його словами, ідея залучення іноземної ПВК для бойових дій в зоні АТО була забракована.

"Я знаю, що в 2015 році були думки деяких військових радників з-за кордону про те, що в Україну можна завести іноземну приватну військову компанію, яка могла б повоювати за нас на сході. Тоді ця ідея була відкинута", - констатував експерт.

Якщо зберегти діалог Сурков-Волкер, відновити Нормандський формат, перевести Мінськ у двосторонній діалог Україна-Росія, запустити схему центрально-європейського діалогу з питань безпеки, - не буде зависання ситуації на Донбасі.

Читайте також:З початку доби бойовики здійснили один обстріл по українських позиціях - штаб