Київ
2 березня 2018
У Києві зацвіли 70 тисяч тюльпанів (фото)
Столицю цього року прикрасять понад 13 млн квітів.
news-image

У Києві вже зацвіли 70 тисяч тюльпанів, які виростили в оранжереї Печерського району. На прикладі цього підприємства у КО «Київзеленбуд» показали, як готуються до масштабного облагороджування клумб, та якими квітами прикрасять столицю навесні, передає «Є!»

«Київ цього року прикрасять понад 13 млн квітів, вирощених в оранжерейно-парникових господарствах столиці. Поступово збільшуємо кількість багаторічних квітів у столиці та створюємо нові злакові клумби. У 2017 році такі клумби були створені в Голосіївському, Дніпровському, Дарницькому, Оболонському районах. Поступовий перехід від вирощування однорічників на багаторічники дозволить зекономити бюджетні кошти і привнести нові форми у міський дизайн», - розповів перший заступник генерального директора КО «Київзеленбуд» Дмитро Заруба.

Наразі на балансі районних комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень районів міста перебуває 10 теплиць, загальною площею 1,6 га. Для того, щоб з весни і до пізньої осені в місті постійно підтримувалася краса на клумбах, квіти в теплицях садять в кілька етапів, а потім у міру необхідності підсаджують нові. Також в теплицях вирощуються квіти для створення виставок на Співочому полі.

Собівартість зелених насаджень, які вирощує місто, значно нижча, ніж ринкова вартість квітів, тому розвиток власного квіткового господарства – це не лише нові робочі місця, а й значна економія коштів.