Політика
2 березня 2018
МЗС Австрії створює російський відділ і призначає спецпредставником подругу Путіна
Клестіль-Льоффлер розмовляє російською і протягом багатьох років була близькою подругою президента РФ Володимира Путіна та прем'єр-міністра Дмитра Медведєва.
news-image

У Міністерстві закордонних справ Австрії цього місяця створюють окремий російський відділ та призначають спеціального представника з питань Росії. Про це повідомило австрійське видання Kurier, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

У середу канцлер Австрії Себастіан Курц відвідав Москву, де провів зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним. Одразу після повернення Курца до Австрії стало відомо про створення нового відділу у міністерстві.

Спецпредставником міністерства з питань Росії стане Маргот Клестіль-Льоффлер – експертка з російських питань, славістка, посол Австрії в Росії з 2009 по 2014 роки.

Представниця австрійського МЗС Елізабет Гегенляйтнер у коментарі "РИА Новости" підтвердила, що інформація видання достовірна і зараз розробляється стратегія щодо Росії під керівництвом спецпредставниці Маргот Клестіль-Льоффлер.

Клестіль-Льоффлер прекрасно розмовляє російською і тісно пов'язана з політичною та економічною елітою країни. Протягом багатьох років вона була близькою подругою президента РФ Володимира Путіна та прем'єр-міністра Дмитра Медведєва.

 Володимир Путін, Клестіль-Льоффлер та члени Австрійського олімпійського комітету на Олімпіаді в Сочі у 2014 році

Як перша леді (Маргот Клестіль-Льоффлер була одружена з колишнім федеральним президентом Томасом Клестілем), вона мала тісні особисті контакти з Путіним. Під час державного візиту в 2004 році президентська пара отримали особливий подарунок від Путіна: двох цуценят лабрадорів.

Путін подарував Клестілям двох собак 
"Із реструктуризацією в офісі МЗС і створенням надзвичайно привабливої російської посади міністр закордонних справ Кнайссль доводить політичну майстерність: після того, як питання із порядку денного ЄС перейшли під порядкування у канцелярію канцлера Курца, міністр переглядає зовнішню політику. Пріоритетом стає Росія, як і Китай", - пише видання.

Із призначенням Клестіль-Льоффлер Австрія може відігравати велику роль на дипломатичній платформі ЄС, наприклад, у питанні послаблення санкцій ЄС проти Росії або розширення торгівлі.

Читайте також: «Газпром» заявив про розірвання контрактів з «Нафтогазом»