Спорт
2 березня 2018
Олександр Бандурко «кинув» ФФУ на 2 млн євро
Тепер з «подвигами» Бандурко і Суркіса доведеться розбиратися новому керівництву Федерації.
news-image

Український футбол чекає гучний скандал: колишнє керівництво ФФУ в особі Григорія Суркіса та Олександра Бандурко, який був при Суркісі першим віце-президентом, розтратив два мільйони євро, виділених УЄФА українським клубам на розвиток дитячого футболу. Про це повідомляє видання ProsportUA, інформує «Є!».

У 2003 році Бандурко і компанія заявили, що планують побудувати в селі Гореничі базу для тренувань національних збірних: на 40 гектарах під Києвом збиралися спорудити манеж і мінімум десять повноцінних футбольних полів.

На ділі ж Бандурко і Суркіс не побудували нічого, крім кількох сотень метрів паркану, а в 2010 році ідея будівництва навчально-тренувальної бази була офіційно занедбана. Базу так і не побудували, а ось гроші витратити встигли - і гроші чималі: в сумі Бандурко розтратив на незрозумілі роботи 2 млн євро.

З них, правда, 350 тисяч євро пішли на закупівлю квартир для Міноборони, решта ж - на різноманітні роботи на ділянці, де планувалося будувати базу (і де зараз стоїть тільки іржавий паркан).

Особливо цікаво те, що витратили Бандурко і Суркіс навіть не гроші ФФУ - 2 мільйони євро були виділені Федерації як «платежі солідарності» українським клубам УЄФА в період з 2000 по 2004 рік. Українські ж клуби нібито прийняли рішення поступитися грошима ФФУ, щоб та могла на них побудувати тренувальну базу для збірних.

Тепер з «подвигами» Бандурко і Суркіса доведеться розбиратися новому керівництву Федерації, яка вже ініціювала розслідування з цього приводу. За розтрачені Бандурко гроші доведеться звітувати перед УЄФА - але бази немає, а ділянка, де її планували будувати і куди закопали понад півтора мільйона євро, навіть не належить ФФУ. Результати розслідування Федерації щодо дій Бандурко і Суркіса обіцяють бути дуже цікавими, повідомляє ProsportUA.

Читайте також: Роналду заявив, що корупція в ФІФА його не цікавить
Читайте також: Холодницький став віце-президентом Федерації футболу України