Суспільство
9 лютого 2015
У Дніпропетровську поховали Ісу Мунаева
За побажанням рідних ічкерійського генерала Іси Мунаева, похорони відбулися у вузькому колі близьких людей, повідомили в прес-службі батальйону ім. Джохара Дудаєва.
news-image

У неділю, 8 лютого, в Дніпропетровську пройшли похорони командира Міжнародного миротворчого батальйону ім. Джохара Дудаєва, генерала Збройних сил Чеченської Республіки Ічкерія Іси Мунаева, який героїчно загинув 1 лютого в боях під Дебальцеве Донецької області. Про це повідомляє прес-служба батальйону в Facebook.

"Похорони пройшли відповідно до мусульманських традицій і обрядів в Дніпропетровську. За побажанням рідних генерала Іси Мунаева похорони відбулися у вузькому колі близьких людей", - йдеться в повідомленні.

У батальйоні висловили подяку всім тим, хто брав участь у пошуках тіла Мунаева і, ризикуючи своїм життям, виніс його із зони активних бойових дій.

Також повідомляється, що огляд тіла військовими лікарями-експертами показав, що загибель Мунаева була миттєвою внаслідок попадання крупного осколка в область серця.

У наступні вихідні, 14 або 15 лютого, в Дніпропетровську планується провести віче пам'яті генерала Іси Мунаева.

"Більш точно про час і місце проведення віче буде сповіщено завтра" - підкреслили в повідомленні

Після смерті Мунаева Міжнародний миротворчий батальйон ім. Джохара Дудаєва, який бере участь у бойових діях на Донбасі на боці України, очолив Адам Осмаєв. Його звинувачували в підготовці теракту проти президента Володимира Путіна. РФ запитувала у України екстрадицію Осмаєва в 2012 році, яку санкціонував український суд, однак у зв'язку з тим, що справа затягнулася через подачі адвокатами Осмаєва апеляції до Європейського суду з прав людини, він так і не був екстрадований до Росії.