Війна
9 лютого 2015
Рамзан Кадиров наказав усім своїм "добровольцям" терміново повернутися з Донбасу в Чечню
Як повідомили в штабі Антитерористичного центру, українська розвідка отримала інформацію про те, що всі чеченські бойовики їдуть на батьківщину. Такий наказ їм дав особисто Рамзан Кадиров.
news-image

За даними української розвідки,  чеченські бойовики, які воюють на Донбасі, отримали наказ, який дав особисто Рамзан Кадиров, про те, що всі підрозділи "добровольців" повинні повернутися додому. Про це Joinfo.ua повідомив співрозмовник у штабі Антитерористичного центру, передає Є | Єдність.інфо.

"Є як мінімум три причини, за якими чеченські бойовики повертаються додому. Перша - це постійні конфлікти з" оплотовцамі" Захарченка в " ДНР ". Останнім часом ці конфлікти дійшли до того, що "оплотовци" просто почали відстрілювати чеченських бойовиків. Причини сварки банальні - п'яні розбірки з криками "ми на своїй землі" і так далі. Друга причина - це те, що чеченські бойовики дізналися, що на Донбас їдуть воювати за Україну добровольці, які збираються помститися за смерть Іси Мунаева. А це вже зовсім інша "пісня". Це не "страшилка" про Національну гвардію. Адже навіть самі кадировци визнають, що бійці Мунаева воюють дуже ефективно. І це показав прорив Дебальцевського плацдарму, де і загинув генерал. Ну і третя причина - загострення ситуації на Кавказі і зокрема в самій Чечні. Всі пам'ятають нещодавню атаку на Грозний. Так от є інформація, що до весни там стане дуже неспокійно і Кадирову потрібні бійці. Та й крім того Кадирову набридло, що його людей кидають на передову в атаку, як гарматне м'ясо ", - сказав співрозмовник в АТЦ.

"Правда, на Добасі залишилися, ще деякі кадировци, але вони виступають виключно в ролі високооплачуваної особистої охорони так званого керівництва "ДНР ", - резюмували в АТЦ.

За словами розвідників, на Донбасі залишилися підрозділи з Чечні, але не кадирівців, а внутрішніх військ МВС ЧР чи росіян, що дислокуються в Чечні.

Читайте також: Новини з АТО: з Ічкерії на Донбас їдуть добровольці, щоб помститися російської армії за смерть Іси Мунаева

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, з Ічкерії на Донбас їдуть добровольці, щоб помститися російської армії за смерть Іси Мунаева.