Суспільство
5 березня 2018
Супрун пропонує приватні медичні клініки повністю зрівняти в правах з державними
Звичайно ж, пацієнти віддадуть перевагу приватним клінікам ніж сварливим жінкам з поліклінік.
news-image

На в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун продовжують сипатися звинувачення - вчора під її керівництвом було проведено нараду, на якому Супрун запропонувала допустити до лікування за державні гроші приватні медичні клініки і не просто допустити, а повністю зрівняти в правах з державними, пише «Є!» з посиланням на Бізнес.

За словами українського блогера Сергій Марченко, у головлікарів і начальників відділень відразу ж почалася паніка, адже у них є сім'ї. 

«Що їм тепер, в Єгипет і Туреччину замість Ніцци літати? А що буде з тими, хто зовсім недавно заплатив кілька десятків тисяч доларів за призначення на посаду і не встиг їх відбити? У законі закладені компенсаційні механізми? Ні! Ось як наш міністр думає про людей!», - іронізує блогер.

За його словами, звичайно ж, пацієнти віддадуть перевагу приватні клініки сварливим жінкам з поліклінік. І раптом виявиться, що держава виділяє на медицину досить, щоб не ходити на прийом до лікаря зі своїми бинтами і зеленкою. І лікарі раптом визнають в українцях клієнтів, а не пацієнтів, і почнуть запам'ятовувати їх імена, щоб вони прийшли до них і в наступний раз.

Сергій Марченко впевнений, багато хто підтримує Супрун не тільки за реальні справи, а й за те, що вона дала реальну надію на зміни в затхлому царстві радянських медичних «мумій», так що нехай впроваджує свої зміни.