Спорт
9 лютого 2015
Збірна України з хокею посіла третє місце на турнірі в Польщі
Українці зіграли дуже результативно, у трьох матчах закинувши 15 шайб
news-image

Національна збірна України з хокею завершила свій перший тренувальний збір у нинішньому році, зігравши на традиційному турнірі із серії Euro Ice Hockey Challenge, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на Delo.ua.

У польському місті Торунь команда Олександра Годинюка виступала експериментальним складом, зумівши зайняти третє місце і показати при цьому надрезультативну гру.

Піднятися вище українцям не вистачило досвіду. Тренерський штаб збірної залучив кількох дебютантів, які, втім, проявили себе добре. Вже в першому матчі підопічні Годинюка ледь не обіграли господарів турніру поляків, адже двічі вели по ходу зустрічі (3: 1 і 5: 3), але перемогу в підсумку не втримали. Доля зустрічі вирішилася в овертаймі, де господарям вдалося закинути переможну шайбу - 6: 5. Після цього українці розгромили збірну Румунії - 5: 0, причому дебютанту збірної воротареві Едуарду Захарченку відразу вдався "сухий" матч.

Читайте також: Хоч надворі війна, в Україні відродився великий хокей

У заключній грі з Угорщиною українці повторили результат зустрічі з поляками, хоча на цей раз поступилися в основний час - 5: 6. Ця невдача не дозволила піднятися вище третього місця на турнірі, хоча тренери і вболівальники повинні бути задоволені якістю гри. Найрезультативнішим хокеїстом в складі збірної України став нападник Володимир Алексюк, який закинув три шайби.