Резонанс
9 лютого 2015
Захист Савченко звернувся до ЄСПЛ про звільнення ув'язненої за станом здоров'я
Щодо цього питання виникла перепалка між адвокатом Савченко Максом Фейгіним та журналістом Тимуром Олевським
news-image

Все почалось з того, що журналіст телеканалу "Дождь" Тимур Олевський висловив обурення тим, що захист Надії Савченко досі не звернувся до Європейського суду з прав людини стосовно її звільнення за станом здоров'я. Нагадаємо, українська льотчиця в Москві голодує вже близько 60 днів.

Про це пише Є | Єдність.інфо.

"Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін чомусь не подав до ЄСПЛ клопотання про термінове звільнення своєї підзахисної у зв'язку зі станом здоров'я згідно статті 39 регламенту ЄСПЛ. В ЄСПЛ такої скарги, яку повинні розглянути в пріоритетному порядку, немає. Дорогі українські друзі, а запитайте у шановного Фейгіна, чому цього не зроблено? Може він тут відповість або вам? Надія Савченко голодує якусь вже божевільну кількість днів, і чим ближче привид смерті над її камерою, тим більше здається, що мертва Савченко дорожча, ніж жива", - пише Олевський в своєму ФБ.

Фейгін на таку заяву журналіста відповів емоційно, і додав, що всі можливі запити до суду подано.

"Всі необхідні скарги до ЄСПЛ подані. Ви це хотіли почути? Це ж не для того писалося",- написав адвокат в своєму Твіттері.

Після цього Фейгін виклав в коментарях до допису Олевського фото відповідного звернення до ЄСПЛ.

Спасибі, за документ, Марк Фейгін. Нехай буде тут, - відповів Олевський.

Далі між двома чоловіка розпочалася перепалка стосовно того, хто надає журналісту конфіденційну інформацію про запити захисту Савченко в ЄСПЛ.

"Ви навіть не розумієте сенсу 39 статті, Вам не відомо, що голодування не може бути визнаним загрозою життю по 39-тій, Ви не знаєте, яких процесуальних зусиль нам коштує, щоб обійти можливу відмову і збирати аффідевіти. Якого чорта не розумію всього цього Ви лізете? У нас у Хайсера Джемілєва рішення по 39-ій. Вони ним підтерлись! Розумник...", - вибухнув адвокат.