Події
5 березня 2018
Із постачальниками неякісної їжі в дитсадки Києва розірвуть договори – КМДА
Райуправлінням рекомендовано вимагати від учасника торгів розроблене та затверджене в установленому порядку примірне двотижневе меню.
news-image

Районні управління освіти повинні розривати договори з недобросовісними компаніями-постачальниками продуктів харчування у дитячі садочки та з обслуговуючими школи підприємствами. 

 Про це сказав заступник голови КМДА Олексій Резніков, інформує «Є!», з посиланням на kievtv.com.ua.

«Якщо якийсь район знатиме про недобросовісного постачальника чи обслуговуючу компанію і зволікатиме у прийнятті відповідних заходів, начальник управління освіти цього району та голова РДА будуть нести персональну відповідальність! Так, є недосконалість тендерного законодавства – за результатами тендерів завжди виграє компанія, яка пропонує найнижчу ціну, а не якісні продукти, але це не привід нічого не робити на місцях. Здоров’я дітей має бути на першому місці за будь-яких умов», – наголосив Олексій Резніков.

 У зв’язку з недосконалістю тендерного законодавства, КМДА наполегливо рекомендує районним управлінням освіти сміливо розривати договори з недобросовісними постачальниками, які економлять на здоров’ї дітей. Більш того, задля максимального унеможливлення таких ситуацій, договори з постачальниками варто укладати не більше, ніж на півроку.

 Окрім того, райуправлінням рекомендовано вимагати від учасника торгів розроблене та затверджене в установленому порядку примірне двотижневе меню, погоджене з Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві.

Читайте також: Яким чином тепер будуть зараховувати дітей до школи
Читайте також: Кличко: Контроль енергоспоживання в школах та дитсадках допоможе щорічно економити понад 300 млн грн