Події
6 березня 2018
Змушували стріляти в своїх: танкіст розповів про жахи полону у бойовиків
2 березня двох полонених Росією українських прикордонників, Ігора Дзюбака і Богдана Марцоня, обміняли на двох співробітників ФСБ — Володимира Кузнецова і Аскара Кулуба.
news-image

Проросійські терористи на окупованому Донбасі усіляко знущалися з полонених українських бійців: не давали нормальної питної води та змушували стріляти у своїх побратимів.

Про це розповів звільнений танкіст Іван Ляса, пише «Є!» з полсиланням на Gazeta.

"По-перше, били постійно по обличчю. По-друге, умови, в яких перебував, позначилися. Довгий час ми елементарно не мали можливості почистити зуби. І де стояли пломби - вони вилетіли. І буквально за 3-4 місяці від зубів не залишилося нічого. Воду ми пили з-під крану. Хлоровану. Ні кип'ятити не було можливості, ні якось очищати.
Пам'ятаю, був такий великий вольєр для собак. Нам пощастило, що він був порожній. Нас закрили туди і почали пхати в руки пістолет Макарова, говорити: "Хто з вас розстріляє двох своїх товаришів - піде по дорозі, ніхто його не зачепить, він піде до своїх" – розповів звільнений боєць.

2 березня двох полонених Росією українських прикордонників, Ігора Дзюбака і Богдана Марцоня, обміняли на двох співробітників ФСБ — Володимира Кузнецова і Аскара Кулуба.

Читайте також:Впродовж дня загарбники здійснили три прицільні обстріли укріплень сил АТО - штаб