Події
6 березня 2018
Екс-глава управління СБУ відмовився свідчити у справі про держзраду Януковича
Олександр Щеголєв відмовився давати показання в якості свідка.
news-image

Екс-глава управління СБУ в Києві та Київській області Олександр Щеголєв відмовився давати свідчення у Оболонському райсуді у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. Відповідну заяву Щеголєва зачитав головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"До суду зі слідчого ізолятора надійшла заява свідка Щеголєва Олександра, в якій останній, посилаючись на статтю 63 Конституції України, відмовляється давати показання в якості свідка за обвинуваченням Януковича (у державній зраді - ред.)", - сказав Дев'ятко.

Довідка: Стаття 63. Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.  

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо колишнього президента Віктора Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні

Читайте також: Автомобіль з кортежу Порошенка збив 88-річного чоловіка (відео)