Економіка та бізнес
6 березня 2018
В Україні вдвічі зросла кількість мільйонерів
Доходи в сумі понад 1 млн грн задекларували 742 особи.
news-image

В Україні станом на 1 березня 2018 року доходи в сумі понад 1 млн грн, отримані протягом 2017 року, задекларували 742 особи. Це майже у два рази перевищує показник відповідного періоду минулого року. Про це у вівторок, 6 березня, повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.
 
Так, станом на 1 березня 2018 року громадянами було подано майже 75 тис. податкових декларацій про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованого доходу становить 8,1 млрд грн, що на 2,1 млрд грн, або на 37%, більше, ніж за аналогічний період минулого року.
 
Найактивніше свої доходи декларують громадяни в Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях і м. Києві.
 
За даними декларацій, громадянами визначені податкові зобов'язання до сплати самостійно з податку на доходи фізичних осіб у сумі 191,4 млн грн і військового збору - 31,0 млн грн.
 
Правом на отримання податкової знижки скористалися майже 20 тис. громадян. Це майже на 5 тис. осіб, або на 28%, більше, ніж за аналогічний період минулого року. Задекларовано до повернення податку на доходи фізичних осіб у сумі 42,2 млн грн, що на 13,8 млн грн, або на 49%, більше, ніж за минулий рік.
Читайте також: Стало відомо, яка країна купила найбільше української картоплі минулого року