Події
6 березня 2018
Обшуки в Ісламському центрі: вилучили понад 100 творів із пропагандою насильства
В Ісламському центрі стверджують, що під час обшуків правоохоронці підкинули книжки, які потім були пред'явлені як вилучені докази.
news-image

Працівники столичної прокуратури та Служби безпеки провели обшуки в Ісламському культурному центрі в Києві та Полтаві. Про це інформує прес-служба прокуратури міста Києва, передає «Є!»
В ході досудового розслідування 06.03.18 місцевою прокуратурою спільно зі співробітниками СБ України на підставі ухвал суду проведено обшуки у приміщеннях громадської організації та за місцем проживання фігурантів провадження на території м. Києва та м. Полтава", - йдеться в повідомленні відомства.

У прес-службі прокуратури повідомили, що "за результатами обшуків вилучено твори, які містять пропаганду культу насильства, жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію, що підтверджується висновками експертних досліджень, а також інші види літератури щодо яких буде призначено експертизи". Загальна кількість вилучених примірників складає близько 100 одиниць.

Зазначається, що Київською місцевою прокуратурою №7 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами ДЗНД СБ України за фактом можливого розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості за ч.1 ст. 300 КК України.


 

Раніше на своїй сторінці у Facebook муфтій Духовного управління мусульман України Саїд Ісмагілов повідомив, що у вівторок о 6:30 ранку СБУ, поліція та представник прокуратури зі своїми понятими приїхали з обшуком до Ісламського культурного центру в Києві.

Була пред'явлена постанова на обшук та на пошук літератури "що пропагує культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію".

При цьому Ісмагілов стверджує, що під час обшуків правоохоронці підкинули книжки які потім були пред'явлені як вилучені докази.