Суспільство
6 березня 2018
Супрун попросила не вітати її з 8 Березня
На думку в.о.міністра, боротьба проти гендерної дискримінації - процес, який необхідно підтримувати не подарунками раз на рік, а активною громадянською позицією.
news-image

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун попросила не вітати її з 8 Березня та водночас закликала боротись із гендерною дискримінацією щодо жінок. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!»

"Наближається 8 березня, та біля мого робочого місця з'являється все більше букетів з квітами й привітань зі святом. Хочу попросити не вітати мене в цей день. Не дарувати квітів та інших подарунків. Бо не сприймаю 8 березня чи будь-яке інше свято як привід вітати жінку з тим, що вона є жінка. А якщо в такий спосіб ви хочете підтримати мої, як жінки, права та свободи - квіти та особливий день для цього також не потрібні", - зазначила Супрун.

За її словами, боротьба проти гендерної дискримінації - важливий і відповідальний процес, котрий необхідно підтримувати не подарунками раз на рік, а активною громадянською позицією.

Водночас в.о.міністра закликала підтримати жінок, які стали жертвами насильства чи дискримінації, а також повідомляти про такі випадки у відповідні структури та організації, які захищають права жінок.

У цьому контексті вона розповіла про організовану ЮНЕСКО та Вікіпедією кампанію #Wiki4Women, що спрямована на ширше представлення жінок в інформаційному середовищі.

"Це добрий приклад реальної користі, яку може зробити кожен заради захисту прав жінок. А квіти нехай ще поростуть", - додала Супрун.