Світ
7 березня 2018
У Росії три роки працювало консульство неіснуючої країни
Затримали четверо шахраїв, які виготовляли та продавали фальшиві документи мігрантам.
news-image

У Санкт-Петербурзі ліквідували консульство неіснуючого королівства ASPI.

Затримали четверо шахраїв, які виготовляли та продавали фальшиві документи мігрантам. Серед них — 64-річний організатор злочинного угруповання, який видавав себе за консула королівства. Він поміщений під домашній арешт, повідомляє «Є!» з посиланням на Gazeta.

Консульство неіснуючої острівної держави Карибського басейну відкрили у січні 2015-го. Від його імені видавали паспорти та водійські посвідчення з відміткою про реєстрацію в містах Білорусі". Вартість подібної послуги варіювалася від 7 до 46 тис. грн.

Фальшиві паспорти купували вихідці з Узбекистану, Таджикистану, Пакистану, Афганістану, а також трудові мігранти без документів. Під час обшуків на квартирах підозрюваних знайшли техніку для виготовлення фальшивих документів, відбитки печаток з реєстрацією в Мінську та більше сотні фотографій невідомих осіб азійської зовнішності. А також зброю і патрони.

В інтернеті можна у вільному доступі знайти "конституцію" Вільного острова королівства ASPI, нібито розташованого в нейтральних водах Тихого океану. Керівництво "консульства" неодноразово захищало в судах Петербурга інтереси своїх "громадян".

У минулому році представникам неіснуючої держави вдалося домогтися скасування штрафу на 3200 гривень для "громадянина", який їздив по місту з водійськими правами Королівства ASPI. Суд встав на сторону чоловіка, оскільки інспектори ДАІ не змогли довести, що права Королівства ASPI були підробкою.