Суспільство
7 березня 2018
Дівчата в центрі Вінниці роздавали повістки
Дівчата у військовій формі зупиняли чоловіків призовного віку та вручали так звані повістки – листівки із закликом прийти до військового комісаріату та приєднатися до лав Збройних сил України.
news-image

У Вінниці в центрі міста, на Європейський площі, дівчата у військовій формі зупиняли чоловіків призовного віку та вручали "повістки" – листівки із закликом прийти до військового комісаріату та приєднатися до лав Збройних сил України.

На акцію чоловіки реагували з посмішкою та зупинялись, аби отримати запрошення та поспілкуватися із дівчатами. Були й ті, котрі відмовлялися брати щось із рук військових і починали дуже поспішати у своїх справах, пише «Є!» з посиланням на Gazeta

"Акцію сьогодні проводимо вперше. Хлопці бояться йти у військкомат, тому що вважають, що ось вони сьогодні прийдуть і їх одразу заберуть. Чимало приходять вже одразу з речами. Хочемо довести їм, що військкомат – це непогано", - розповідає провідний спеціаліст відділення Анастасія Бурбіцька.

З квітня в країні розпочинається черговий весняний призов на строкову службу до лав Збройних сил. Весняна кампанія триватиме по травень. Наразі призову у армію підлягають військовозобов'язані громадяни у віці від 20 до 27 років, а також українці молодше 43 років, які отримали освіту на військових кафедрах вищих навчальних закладів. Солдатів строкової служби в АТО не відправлятимуть, а контрактники можуть потрапити в зону ведення бойових дій на окупованому Донбасі.