Події
7 березня 2018
Правоохоронці знайшли записку підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської
У зв’язку з цим слідство звернулось до суду з проханням надати зразки почерку Россошанського.
news-image

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Про це повідомляється в рішенні Шевченківського районного суду від 2 лютого, яке було оприлюднено 2 березня.

"У межах досудового розслідування кримінального провадження проведені огляди місця події від 10.01.2018 та 17.01.2018, під час яких вилучено записки із рукописним текстом, виконаним Россошанським, в яких викладені обставини вчинення ним злочину. Під час додаткового допиту підозрюваного від 11.01.2018 Россошанський повідомив, що ці рукописні тексти (записки) були написані ним особисто без стороннього тиску та адресовані дружині та дочці. Разом з цим, Россошанський повідомив, що записки мають різний зміст, що протилежить один одному, в одній записці він зізнається у вчиненні умисного вбивства Ноздровської, а в іншій - заперечує свою причетність. Россошанський під час зазначеного допиту повідомив, що записка, у якій він заперечує свою причетність до скоєння умисного вбивства, написана з метою уникнення відповідальності та у зв'язку з тим, що судова та правоохоронна система України є недосконалою та заангажованою", - йдеться у документі.

Як зазначається, слідству потрібно провести криміналістичну експертизу щодо вилучених записок, щоб підтвердити чи спростувати, що вони написані дійсно Россошанським, та визначити стан особи під час їхнього написання.

У зв’язку з цим слідство звернулось до суду з проханням надати зразки почерку Россошанського. Суд задовольнив клопотання Нацполіції, надавши доступ до письмової заяви чоловіка про передачу продуктів харчування та інших речей в СІЗО, де утримується його син, Дмитро Россошанський, підозрюваний у скоєнні смертельної ДТП, в якій загинула сестра Ноздровської.

Нагадаємо, 1 січня в одній з річок в Київській області знайшли тіло Ноздровської, яка зникла за кілька днів до цього. Жінка особисто вела справу в суді про ДТП, в якій загинула її сестра Світлана Сапатинська.

Смертельна аварія сталася 30 вересня 2015 року в селі Демидів Вишгородського району Київської області. Тоді Дмитро Россошанський, перебуваючи в стані наркотичного сп'яніння, на смерть збив Сапатинську. Дядько винуватця ДТП на той момент був головою Вишгородського районного суду. Родичі і друзі Россошанського неодноразово погрожували розправою Ірині та її сім'ї, про що є зареєстровані кримінальні провадження. 

Читайте також: Проти ректорки медвишу Богомольця Амосової відкриті кілька кримінальних проваджень
Читайте також: Ноздровську вбивали кілька людей: резонансна заява батька загиблої